materialen

Materialen

 

Stainless Steel/Staal/RVS:
Roestvast staal of Stainless Steel is bestand tegen corrosie en vlekken, het behoeft weinig tot geen onderhoud. Het is 100% allergievrij, verkleurt niet, geeft niet af op de huid, roest niet en is heel sterk; sterker dan zilver of goud. Vanwege de duurzaamheid blijft RVS mooi én het is 100% recyclebaar! Bij (rose) goud plated RVS kan op den duur het gouden laagje er wel af slijten, met name bij het schuren van het sieraad over bijvoorbeeld een bureau.

DQ:
DQ metaal, oftewel Designer Quality metaal, is een metaal van een zeer hoogwaardige Europese Designer kwaliteit.
De platings zijn gedaan met écht zilver of goud. De naam DQ is dan ook in het leven geroepen om het verschil in kwaliteit aan te geven. Er is dus een groot verschil tussen (rosé) goud en zilver gekeurde items, uit bijvoorbeeld China. Dit brengt uiteraard een prijsverschil met zich mee. Maar de levensduur van gekleurde items is dan ook een stuk korter.
DQ is nikkelvrij en zoals eerder omschreven is de plating van écht zilver en/of goud. Deze sieraden blijven langer mooi en geven niet af op de huid. Dit betekent echter wel dat je DQ metaal af en toe met een zilverdoek moet oppoetsen. Dan is je sieraad weer als nieuw. Hoe vaak? Dat verschilt per persoon doordat te maken heeft met de PH-waarde van je huid. Het laagje zilver of goud kan op den duur wel gaan slijten.

925 zilver:
Het meest gebruikte gehalte zilver is 925 zilver, ook wel sterling zilver genoemd. Puur zilver (999 gehalte) is namelijk te zacht om te verwerken. Daarom wordt er altijd een legering toegevoegd. Bij sterling zilver is dat meestal koper. Een legering van 925 bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% koper (of ander metaal). Zilver gaat oxideren door lucht, daardoor kunnen zilveren sieranden zwart uitslaan. Met een zilverpoetsdoekje kan je dit weer oppoetsen!

Brass metaal:
Brass (messing) is een legering van koper en zink. Brass sieraden blijven niet je hele leven mooi. Omdat er bij Brass een laagje op zit. Toch kunnen ze zeker lange tijd mee als er zorgvuldig mee om wordt gegaan.

© 2020 - 2023 lavijf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel